Interieur

Glazen vloeren

By 14/03/2024 maart 25th, 2024 No Comments

Glazen vloeren – beloopbaar glas

Een glazen vloer of beloopbaar glas besteld u bij Nissink Business Glass. Waarom wordt er eigenlijk gekozen voor een glazen vloer? Transparant. Glas is veilig en transparant product en leent zich ideaal voor een glazen vloer. Met een vloer van glas creëert u meer licht en ruimte, ook kan de wereld er op een glazen vloer heel anders uit zien.

Het lopen over glas kan in het begin nog een beetje een onwennig en vreemd gevoel geven, vaak omdat men denkt dat het onveilig is. Dit is totaal niet nodig, het glas dat wordt gebruikt voor glazen vloeren is gelaagd glas. Ditzelfde glas wordt ook gebruikt bij glazen trappen. Het gelaagde glas bestaat zoals de naam al zegt uit meerdere lagen glas en wordt verbonden met een PVB-folie.

PVB staat voor polyvinybrutyral, een klevende laag die onder warmte en vacuüm druk op het glas wordt aangebracht. Mocht het glas per toeval breken zal er geen gevaar ontstaan, door de meerdere lagen glas en het PVB-folie blijf het gebroken glas één geheel en op zijn plaats.

Antislip toepassingen glazen vloer

Een glazen vloer kan glad zijn zeker wanneer deze nat is. Met een speciale methode kunnen wij een antislip laag aan het glas toevoegen. Hierdoor wordt het glas beloopbaar en ontstaat er een veilig situatie. Een glazen vloer zal ook bijna altijd in een stalen constructie geplaatst worden.

De antislip waarde wordt uitgedrukt in waarde R en is tot een waarde van R=13 in glas te produceren. De treden kunnen ook worden voorzien van een kleur door gekleurde folies toe te passen als laminaat of middels een screen print.

Beloopbare glazen vloer plaatsen

Door beloopbaar glas brengt u licht en daarmee dus ruimte van buiten naar binnen. Wanneer men over een glazen vloer loopt ziet de wereld er heel anders uit. Dat dit in huis onveilig zou zijn is volstrekt onjuist.

Juist omdat veiligheid zo belangrijk is wordt er extra aandacht besteed aan glazen vloeren en traptreden. Voor de stevigheid zit beloopbaar glas in een frame. Het is ook mogelijk om het glas mechanisch te bevestigen als er de juiste voorzieningen zijn getroffen. Met meerdere lagen glas wordt gezorgd voor optimale veiligheid.

Het glas kan met een anti slip in een bepaalde klasse worden uitgevoerd. Maar ook door verschillende laminaat mogelijkheden kan ongekende sterkte worden gerealiseerd. Deze tussenlaag wordt onder warmte en vacuüm tussen het glas aangebracht.

Zelfs als één van de glasbladen zou breken, wat erg onwaarschijnlijk is, worden de scherven stevig op de plaats gehouden door de andere glasbladen en de tussenlaag.

Uiteenlopende toepassingen

Beloopbaar glas voor in een trap of een brug, in een koekoek of lichtekooi en voor buiten in de tuin of op het terras. De mogelijkheden in huis of op kantoor zijn ontzettend breed.

Beloopbaar glas aanschaffen om het kantoor, uw winkel of ieder ander pand een bijzondere uitstraling te geven is erg eenvoudig. Bij Nissink Business Glass B.V. kunt u dit soort glas op maat bestellen en profiteren van een breed kennisniveau én decennia ervaring. Laat u adviseren door onze deskundige medewerkers. Iedere offerte wordt volgens de richtlijnen van het Bouwbesluit opgesteld.

Met service en advies op maat kunnen extra functionaliteiten worden
toegevoegd en nog beter aan veiligheidseisen worden voldaan. Is er sprake van incidenteel beloopbaar glas, of dient het een stevige constructie te krijgen voor intens gebruik? Wij kunnen uit de voeten met uiteenlopende toepassingen.

Glazen vloeren: moderne bewerkingstechnieken

Bij Nissink Business Glass B.V. zijn wij in staat om alle nodige bewerkingen uit te voeren. Snijden, slijpen, frezen, boren, buigen, harden, lamineren, digitaal printen en chemisch harden. Dit complete machinepark voor het bewerken van glas zorgt voor een breed pallet aan mogelijkheden, maximale flexibiliteit, snelle levertijden en scherpe prijzen.

Een sterker en beter alternatief voor beloopbaar glas is er niet. Met de begeleiding en het advies van Nissink Business Glass B.V. kunt u zelfs zelf
het glas plaatsen. Houd wel rekening met het feit dat het gewicht van glazen vloeren vrij zwaar is. De stalen constructie waarin het wordt geplaatst moet dus voldoen aan strenge eisen. Vraag altijd advies aan een ervaren installateur bij Nissink Business Glass B.V.

Glazen vloeren met antislip laag

Bij het gebruik van beloopbaar glas op een trap, brug of in een vloer, is het van groot belang om zo veilig mogelijk te werk te gaan. Nissink Business Glass B.V. adviseert op maat, voor iedere situatie in elk project. Zo wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de mogelijkheid tot natte vloeren.

Wordt een glazen vloer regelmatig nat? Dan raden wij aan een antislip laag toe te passen. Met een antislip laag is de glazen vloer zelfs veilig te betreden wanneer deze drijfnat is. De waarde van antislip wordt aangegeven met R. De maximale antislip waarde in beloopbaar glas is R13. Natuurlijk is het daarnaast mogelijk een doorzichtig laminaat of screen print toe te voegen aan de vloer.

Gemakkelijk beloopbaar glas online bestellen

Bij Nissink Business Glass B.V. bent u aan het juiste adres voor snelle levering en scherpe prijzen. Daarnaast zijn wij bijzonder flexibel en kunnen we snel schakelen. Wij adviseren u graag! Denk aan de functionaliteiten, extra veiligheid en zelfs ondersteuning in het installatieproces.

Gezien het feit dat door het grote gewicht van beloopbaar glas een stevige stalen constructie aanwezig dient te zijn, kunnen wij advies op maat verstrekken. Het gewicht en de dikte van de vloer zijn belangrijke
gegevens vóór de constructie wordt gebouwd. Zo is het gewicht van een beloopbare vloer van 34 mm dik maar liefst 85 kilo per vierkante meter. Een glazen vloer van 47 mm dik weegt al 117,5 kilo per vierkante meter.

De dikte is afhankelijk van de verwachte belasting. Een glazen vloer in een kantoor zal dagelijks veel worden belopen. Glas in de lichtkooi zal daarentegen niet vaak worden gebruikt. Vraag ons om een deskundig advies.

Gelaagd glas

Beloopbaar glas bestaat uit minimaal drie glasbladen met daartussen sterke folies. De bovenste laag is van gehard glas. In het geval van extreem gebruik of ongelukken zal zelfs bij het breken van één van de glasbladen geen gevaar zijn voor oplopenden. De glasbladen zorgen in combinatie met de stevige laag folie dat zelfs scherven en versplinterd glas bij elkaar blijven. Neem na breken van het glas wel contact op met Nissink Business Glass B.V.

Omdat alle bewerkingen en werkzaamheden bij Nissink Business Glass B.V. onder één dak plaats vinden, kunt u extra functionaliteiten en eigenschappen laten toevoegen aan uw beloopbaar glas. Zo kan uw glazen vloer met privacy glas bijvoorbeeld ondoorschijnend zijn, tot het moment waarop u spanning op de interlayer tussen de glasbladen zet.

De folie met liquid crystallen reageert op de stroom, waardoor de crystallen zich richten. Op dat moment is het ondoorschijnende glas plotseling transparant.

Natuurlijk zijn ook andere eigenschappen toe te kennen, zoals brandvertragend, zonwerend, geluidsisolerend en vele andere mogelijkheden.

Wilt u meer weten over glazen vloeren of beloopbaar glas? Neem contact op met Nissink Business Glass B.V. en wij zijn u van dienst.

Translate »