Oppervlaktebewerkingen glas

Glas kent in hoofdzaak een 2 groepen van bewerkingen, ofwel een kant bewerking ofwel een oppervlakte bewerking.

Deze bewerkingen worden bij Nissink Business Glass bv uitgevoerd met een ultra modern machine park wat veelal digitaal wordt aangestuurd. Hierdoor is een nauwkeurige bewerking met een maximaal resultaat mogelijk

Machinale oppervlakte bewerkingen

Glas snijden 1 (met hardmetaal snijwiel)

Vrijwel alle monolithische glasplaten worden door middel van een snijwiel gesneden, hierdoor wordt de oppervlakte spanning onderbroken en een klein spoortje snijolie toegevoegd om een scherpe snede te verkrijgen en een goed breek patroon te realiseren. Ook model vormen kunnen op deze wijze geproduceerd worden.

Glas snijden 2 (met waterstraal)

Als de vorm niet met de reguliere snijmethode te snijden is bestaat de mogelijkheid tot waterstraal snijden. Dit is een vrij kostbare methode met een lastig af te werken rand, maar heeft de mogelijk tot het snijden van complexe vormen in zowel monolithisch als ook gelamineerd glas.

Glas boren

Ronde gaten kunnen in glas worden geboord. De maximale diameter die zich goed tweezijdig watergekoeld laat boren is ca. Ø 60mm. Boven deze diameter wordt meestal gekozen om over te stappen op frezen. Dit geeft een zeer nauwkeurig resultaat.

Glas frezen

Is een glasbewerking techniek waarmee sparingen in het glas gemaakt worden. Met onze geavanceerde CNC-machines kunnen wij allerlei vormen en uitsparingen in een glasblad frezen.

Glas thermisch harden

Door glas op de juiste wijze een warmte behandeling te geven in een hiervoor speciaal ontwikkelde oven kan men van normaal monolithische beglazing veiligheidsglas maken. De EN 12150 is de hiervoor geldende norm. Tevens wordt het glas ca. 5x zo sterk.

Glas chemisch harden

Het doel van chemisch gehard glas is hetzelfde als thermische gehard glas. Bij het chemisch harden van glas wordt het glas ondergedompeld in een bad met gesmolten zouten. Dit alles gebeurd bij een temperatuur van ongeveer 400 °C, hoe langer het glas wordt ondergedompeld hoe groter het spanningsniveau is.

Glas buigen

Nissink Business Glass b.v. excelleert al jarenlang in het leveren van diverse gebogen glasoplossingen. Ook tot moeilijke vormen weten wij het glas te buigen. Of de vorm nou sferisch, conisch of cilindrisch van aard is, de enige grenzen bij het glas buigen worden bepaald door de fysica.

Glas digitaal printen

Het aanbrengen van digitale prints is de meest recente ontwikkeling op het gebied van interieur en exterieur glas. De twee soorten printtechnieken UV-inkt voor interieur en keramische inkt voor zowel interieur als exterieur.
Bij keramische prints wordt door middel van de meest moderne printtechnieken emaillen digitaal op het glas aangebracht. Dit versmelt zich tijdens het hardingsproces met het oppervlakte van het glas waarmee het de meeste duurzame verbinding krijgt en geschikt maakt voor zowel interieur als exterieur toepassingen.

Glas lamineren

Gelamineerd glas is een combinatie van dezelfde of verschillende monolithische glas bladen, al dan niet voorzien van de benodigde bewerkingen. Bij Nissink Business Glass B.V. kunnen we zowel symmetrische als ook A symmetrische configuraties maken.

Glas bedrukken / emailleren

Glas kan worden voorzien van een digitale bedrukking middels de zeefdruktechniek. Met name voor grote series of grote oppervlaktes is dit een geschikte techniek.

Glas kan bedrukt worden in een volvlak bedrukking, maar ook een deel van een oppervlak en eventueel ook in meerdere kleuren. In het geval van volvlak bedrukking kan er ook gekozen worden voor het rollercoat proces waarbij met name het volume doorslaggevend is. Dit geëmailleerde glas is erg duurzaam en ook voor buiten toepassingen geschikt. De mogelijkheden zijn breed maar verdienen extra aandacht omdat kleuren en files hier grote invloed op hebben.

Glas stralen

Helder glas kan worden gestraald. Middels deze bewerking wordt het mogelijk een logo of deelmatenring aan te brengen. Dit kan voor diverse toepassingen worden ingezet. Je kunt denken aan bijv. de schaamstrook op een douchedeur en binnen wanden op kantoor afdelingen enz.

Resterende oppervlakte bewerkingen

Royal-clear surface protection

Glasoppervlak kent verrassend genoeg een sterk verruwd oppervlak wanneer dit op microscopisch niveau wordt geanalyseerd. Het raakt makkelijk verontreinigd door herhaalde blootstelling van diverse vormen van vuil, zout, vochtigheid en door gebruik van reinigingsproducten.

Royal-Clear Anti Graffiti

Door de ontwikkeling van de mogelijkheden tot een speciale conservering van het oppervlak van glas, van zowel nieuw als ook van bestaande glas toepassingen, waarbij glas op atoom niveau een duurzame verbinding aan gegaan wordt met de Royal-Anti graffiti conservering worden alle poriën in het oppervlak afgesloten en ontstaat er een hydrofobe reactie door toegenomen oppervlakte spanning .

Glas spuiten

Door middel van een special 2 componenten spuitverf is het mogelijk om een duurzame laag op het glas oppervlak te spuiten in nagenoeg alle kleuren. Om de kleur echtheid zo hoog mogelijk te laten zijn wordt Royal-Ultra clear glas aanbevolen. Meestal wordt dit glas als binnen toepassing ingezet.

Glas raam folie

Voor de veiligheid maar ook voor zonwering kan er een folie op het glas worden aangebracht. Voordat dit gebeurt dient men precies te weten wat de beglazing is en of de beglazing de folie kan verdragen. Met name de warmte absorptie is hier een punt van aandacht.

Translate »