Veiligheid & Performance

Glasconfiguraties beginnen over het algemeen van uit een basis samenstelling. Echter is het goed om te bedenken of dit voldoet aan de verwachting. Het is namelijk mogelijk om vanuit een basis een “upgrade” toe te voegen waardoor de veiligheid of de performance  aangepast kunnen worden.

Veiligheid

Voorbeeld: Bij een ruit voor een woning of kantoor waar het inbraak risico groot is, voegen we  inbraakwerende eigenschappen toe aan het glas.

Performance

Voorbeeld: Bij een ruit voor een woning of kantoor waar geluid vanaf buiten wordt waargenomen (bijv. wegen, treinen, vliegverkeer) kunnen we akoestische eigenschappen toevoegen aan het glas.

  • Zonwerend
  • Geluidswerend
  • Zon controlerend
  • Vuilwerend
  • Hoog transparant
  • Decoratie

TEV principe

Door het TEV principe toe te passen, komt verwachting en advies dichter bij elkaar. Dit is winst voor iedere betrokken partij.

Casus

Balkonhek met glazen delen, in een kuststreek met een risico op storm of orkanen.

T: Toepassing balkon hek, 20m hoog, aan zee
E: Eis 3KN lijnlast, 2 zijdig ingeklemd
V: Verwachting hoogst mogelijke duurzaamheid, en zo licht mogelijk uitgevoerd, en bestand tegen storm of orkanen.

Advies

Op basis van deze TEV informatie kan er een deugdelijk advies worden gegeven, en de mogelijke opties tov een basis configuratie.

Advies 1010.4 Royal-float TT, geslepen, en een Sentry glass interlayer
Uitleg 2x 10mm helder glas,

Thermisch voorgespannen (5x hogere buig sterkte t.o.v annealed glas)
geslepen randen om een nette en veilige afwerking van het basis paneel te krijgen en een goed hechting van het laminaat op de randen van het glas pakket interlayer met laagst hygroscopische waarde, en daarmee hoogst mogelijke duurzaamheid.