Interieur

Glazen trap en traptreden

By 27/02/2024 maart 25th, 2024 No Comments

Glazen trap – Glazen traptreden

Glazen trap op maat

Een trap uitgevoerd met glazen zijpanelen of traptreden zorgt voor een maximale beleving in de ruimte maar ook in het design. Het ruimtelijke effect, de transparantie en de veiligheid is maximaal. Nissink Business Glass produceert zowel vlakke als gebogen glaspanelen op maat en naar gewenste vorm zodat de hoogst mogelijke afwerkingsgraad wordt  gerealiseerd.

Glazen trap bestellen? Neem vrijblijvend contact op!

Glazen trappen zorgen ook voor een fysieke verticale verbinding tussen verschillende ruimtes in een gebouw. Het ruimtelijk effect wordt sterk vergroot bij het installeren van een glazen trappenhuis. Glazen trappen en balustrades maken het mogelijk om licht en ruimte toe te laten en optimaal te gebruiken.

Over beloopbaar glas c.q. een glazen trap lopen kan zorgen voor wat onwennigheid, maar met de juiste constructie en een correcte plaatsing van het glas is dat geen enkel probleem. Door glazen traptreden toe te passen breng je een bijzondere sfeer in het gebouw. Deze kan eventueel ook nog aangelicht worden waardoor er een bijzonder lichteffect kan ontstaan.

Glazen trappen van gelaagd glas

Glazen traptreden en vloerdelen zijn altijd samengesteld uit meerdere lagen glas. Meestal zijn het drie lagen glas welke verbonden zijn door PVB-folies (poly-vinylbutyral). De dikte van het glas is afhankelijk van de gekozen afmetingen en de gekozen constructie van de glazen trap. Het gelaagde glas dat voor de glazen trap wordt gebruikt kan worden geleverd met verscheidene typen PVB, namelijk:

  • blank pvb,
  • gekleurd pvb (mat-wit of basiskleuren) of,
  • decoratief pvb (met keuze uit een groot aantal kleuren en decoraties).

Tevens is de keuze mogelijk voor digitaal geprint glas, gezeefdrukt glas en/of decoratief glas

Glazen trap met decoratief glas

De glazen traptreden of vloerdelen zijn ook uitvoerbaar met decoratief glas, die gehard of ongehard kan worden geleverd. Deze decoraties bieden een toevoeging voor de schoonheid van uw glazen trappenhuis. Ook kunnen aan de glazen trap LED-lampjes worden toe gevoegd. Dit zorgt voor een unieke uitstraling.

Glas zeefdrukken voor schoonheid en veiligheid

Onbewerkt glasoppervlakten kunnen glad zijn, zeker als ze nat zijn. Nissink Business Glass levert u naar wens beloopbaar glas dat is gedecoreerd met zeefdruk. Zo kunt u bijvoorbeeld emaillen stippen of streepjes op het glas aan laten brengen. Ook kan gekozen worden voor een stroeve, matte inktlaag om de glazen trap veiliger begaanbaar te maken.

Glazen trap met antislip traptreden

In het geval er traptreden van glas worden toegepast is er een mogelijkheid om dit met antislip uit te voeren. Dit is glas met een reliëf waardoor er een grotere weerstand tussen schoen en trede ontstaat en het dus een veilige toepassing kan zijn. De dikte of samenstelling van de trede hangt helemaal af van de wijze van toepassing, 2, 3, of 4-zijdige oplegging, de afmeting en het type gebouw. Nissink Business Glass kan ook asymmetrische configuraties maken. Zo kunnen wij ten aller tijde aan de wensen van onze klanten voldoen.

De antislip waarde wordt uitgedrukt in waarde R en is tot een waarde van R=13 in glas te produceren. De treden kunnen ook worden voorzien van een kleur door gekleurde folies toe te passen als laminaat of middels een screen print.

Translate »