UncategorizedVeiligheidsglas

Veiligheidsglas

By 02/03/2024 juni 4th, 2024 No Comments

Veiligheidsglas – Royal-Safe

Veiligheidsglas is een verzamelnaam voor een reeks mooie glasproducten. Deze glassoort is voor verschillende doelen versterkt om de veiligheid te waarborgen. Hier komt ook de term veiligheidsglas vandaan. Veiligheidsglas wordt ook wel safety glass genoemd.

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is glas met extra veiligheidsvoorzieningen. Hierdoor zal dit minder snel breken. Mocht het glas toch kapot gaan zullen er minder snel onveilige situaties ontstaan. Het glas bestaat in de meeste gevallen uit meerdere lagen. Ook is het mogelijk om diverse soorten veiligheidsglas te combineren. De meest voorkomende soorten zijn:

Al deze soorten hebben één ding gemeen. Ze dienen allemaal ter bescherming oftewel veiligheid van bijvoorbeeld balkonbeglazing, schuin liggende dak beglazing of glazen wanden.

Voor balkonbeglazing wordt er logischerwijs gekozen voor doorvalveilig glas. Mocht het glas ooit breken zal dit niet naar beneden vallen maar juist op zijn plaats blijven zitten. Hierdoor is er minimaal risico op letselschade.

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas op maat bestellen?

Weet u al welk soort veiligheidsglas u wilt bestellen? Het kan bij Nissink Business Glass uit IJsselmuiden. Als grote glasleverancier zijn we in staat om al uw veiligheidsglas-wensen te verwezenlijken. Of het nu gaat om gelaagd glas of gehard veiligheidsglas op maat, wij maken het. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!

Translate »