Uncategorized

Royal-Float TT Float glas

By 26/01/2024 maart 22nd, 2024 No Comments

Float glas – Royal-Float TT

Float glas

Door bewerkt Royal-Float glas thermisch voor te spannen in een hardingsoven wordt basisglas veredeld naar gehard / veiligheidsglas wat voldoet aan de EN12150. Binnen Nissink Business Glass kunnen alle Royal-Float producten na het bewerken worden gehard zodat het veiligheidsglas wordt. Wel zijn er restricties ten aanzien van afmetingen en vormen. Wij informeren u graag hierover.

Float glas bestellen? Neem vandaag nog contact op!

Float glas is de standaard voor productie van hoogwaardige glas toepassingen

Al sinds 1952 is (Float) glas (volgens de EN 572) dé internationale standaard voor glas van topkwaliteit. Bij Nissink Business Glass B.V. kunt u floatglas kopen in diverse maten en diktes. U kunt daarnaast float glas op maat laten maken, voor ieder project en elke toepassing.

Wij zorgen voor blank float glas, of bewerkt float glas. De medewerkers van Nissink Business Glass B.V. beschikken over ervaring, kennis en kunnen op deskundige wijze het float glas bewerken zodat het eindresultaat uitstekend voldoet aan de wensen, eisen en richtlijnen van de opdrachtgever.

Wij begeleiden en adviseren bij iedere toepassing en elk project. Op die wijze kunt u altijd rekenen op de expertise van Nissink Business Glass B.V. Uw glas is in goede handen, van offertestadium tot oplevering. Wij leveren float glas in alle gewenste vormen, configuraties en soorten.

De productie én bewerking van uw glas wordt volledig in beheer van Nissink Business glass B.V. uitgevoerd. Wij kunnen op deze manier lage prijzen, snelle levertijden, en topkwaliteit garanderen.

Wat is float glas eigenlijk?

Float glas is een mengsel van zand, soda en enkele andere ingrediënten, die bij een temperatuur van 1600 graden worden gesmolten. Alle gassen en ongewenste bestanddelen worden op deze manier verwijderd, tot er enkel vloeibaar glas over blijft. Dit gesmolten glas wordt op een bad van vloeibare tin gegoten om een prachtige vlakke glasplaat over te houden.

Om floatglas van 4 mm of een andere specifieke dikte te krijgen, wordt het glas vervolgens bewerkt door te rollen en walsen. Het is zelfs mogelijk om in het glas een motief aan te brengen. Het is erg belangrijk om de temperatuur bij dit proces in de gaten te houden, om te voorkomen dat het glas breekt of scheurt.

Na afkoeling kan het glas worden gesneden. Nissink Business Glass B.V. beschikt over hypermoderne machines om te zorgen dat dit hoogwaardige float glas verder wordt verwerkt to half fabricaat of eind product. Zo kunnen wij bijvoorbeeld gehard float glas produceren, het float glas lamineren of buigen. Aan het floatglas kunnen diverse eigenschappen worden toegevoegd.

Glas in iedere dikte en uitvoering

Float glas, ook wel enkel of monolithisch glas genoemd, is bij ons verkrijgbaar in uiteenlopende diktes. Van 2 mm dik, tot float glas van maar liefst 25 mm dik. Voor iedere toepassing is dus een oplossing in huis. U kunt het float glas bestellen in diverse helderheden en tinten.

Wij werken met materiaal en grondstoffen van topkwaliteit. Float glas is verkrijgbaar in normaal helder basis materiaal, genaamd Royal-Float. Daarnaast kunt u kiezen voor gezuurd monolithisch basis materiaal, groen of grijs getint basismateriaal, thermisch voorgespannen float glas en zelfs ontspiegeld float glas.

Door de brede mogelijkheden is er altijd een glassoort die aansluit op uw project. Omdat wij alle processen in eigen huis verzorgen, kunt u altijd rekenen op scherpe prijzen, topkwaliteit, snelle levertijden en hoge flexibiliteit.

Eigenschappen van uw glas

Afhankelijk van de toepassing kunt u iedere soort glas bestellen bij Nissink Business Glass B.V. U kunt float glas bestellen, gelaagd glas, gehard glas, gebogen glas en ga zo maar door. Bij enkel glas is de prijs lager. Maar goedkoop enkel glas heeft niet altijd de eigenschappen die u zoekt.

Wilt u bijvoorbeeld glas dat voldoet aan het doorval veiligheidscriterium, en niet versplintert wanneer u er tegen aan valt? Met een interlayer of folie tussen de float glas bladen kunnen allerlei eigenschappen worden toegewezen aan het float glas. Gelaagd glas kan brandwerend, geluidswerend en zonwerend zijn. Het kan getint of transparant zijn.

Glas kan chemisch worden gehard of thermisch worden gehard. Float glas kan een bolling hebben, of juist vlak zijn. Het is van groot belang om de eigenschappen van uw glas volledig aan te passen op de toepassing.

Met andere woorden; In een pand waar de risico op brand aanwezig is, kan brandvertragend glas worden geplaatst. In een kantooromgeving met veel geluidsoverlast kan worden gezorgd voor glazen afscheidingswanden met
geluids dempende kwaliteiten. De deskundige medewerkers van Nissink Business Glass B.V. kunnen u adviseren en begeleiden in uw keuzes.

Dé float glas expert die meedenkt

Maak de juiste keuzes! Of u nu van plan bent beloopbaar glas te bestellen, een glazen afscheidingswand te plaatsen, brandwerend glas in uw huis te installeren of geluiddicht wilt isoleren. Door u te laten adviseren kan ieder goed idee nóg beter worden.

Met de kennis en ervaring die wij in huis hebben begeleiden wij ieder project van begin tot eind. In de offerte van Nissink Business Glass wordt rekening gehouden met het bestek. Maar wij zorgen ook dat de offerte aansluit bij het
bouwbesluit, de eisen en wensen van de opdrachtgever en natuurlijk de voorkeuren van de ervaren installateur.

Door een TEV analyse te doen worden de zaken nóg duidelijker. Het advies en de verwachting komen dichter bij elkaar, om een perfect eindresultaat te bewerkstelligen. Door onze enorme flexibiliteit zijn wij in staat snel te schakelen en het glas volledig naar wens te bewerken. Met korte levertijden en lage prijzen zorgt Nissink Business Glass B.V. voor optimale service op maat.

Translate »