Oppervlakte bewerkingen

Glas chemisch harden

By december 18th, 2020 No Comments

Gehard glas / Glas chemisch harden

Het doel van chemisch gehard glas is hetzelfde als thermische gehard glas. Bij het chemisch harden van glas wordt het glas ondergedompeld in een bad met gesmolten zouten. Dit alles gebeurd bij een temperatuur van ongeveer 400 °C, hoe langer het glas wordt ondergedompeld hoe groter het spanningsniveau is.

Het spanningsniveau van chemisch gehard glas vertoont niet dezelfde dezelfde vorm als bij thermisch gehard glas. Het chemisch harden van glas wordt vaak toegepast bij dun glas van ongeveer 3mm dik. Ook is het belangrijk dat het oppervlak van het glas vlak blijft.

Chemisch hardglas toepassen:

  • zonnepanelen
  • kopieerapparaten
  • vliegtuigen
  • verlichting
  • automotive engineering

Eigen glas hardingsoven

Nissink Business Glass beschikt voor gehard glas ook over een eigen hardingsoven. Wij daarom in staat om zelf glas te harden. Hierdoor kunnen wij u nog betere kwaliteit leveren tegen een scherp tarief. Loonharden is bij ons ook mogelijk!

Nissink Business Glass is specialist in grote oplages, maar ook voor kleine aantallen kunt u bij ons terecht. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden met gehard glas. De gehard glas prijzen zijn erg afhankelijk van diverse factoren namelijk; de dikte van het glas maar ook het aantal vierkante meters speelt een rol.  Neem gerust contact met ons op en samen bespreken wij de mogelijkheden.

Translate »