Uncategorized

Royal-Curve gebogen glas

By 02/05/2023 mei 3rd, 2023 No Comments

Royal-Curve gebogen glas

Gebogen glas is een bewerking waar bij de opgegeven of gemeten geometrie in het basismateriaal wordt aangebracht. Het buigen van glas is een bewerking waarbij een vlakke glasplaat gecontroleerd wordt opgewarmd. Door de zwaartekracht of een speciaal geconstrueerde mal met mechanische hulp, buigt het glas en neemt het de vorm van de onderliggende mal aan.

Gebogen glasvolumes kunnen ook als gelamineerd pakket worden samengesteld. Afhankelijk van de eis en toepassing kan hier de juiste bijpassende interlayer gebruikt worden.

Toepassingen van gebogen glas zijn onder andere dak beglazing, lichtkoepels, veranda’s, winkelgalerijen, het omhoeken van vliesgevels, het afronden van gevelhoeken, onderdelen van meubilair, trappen, gebogen automatische deuren en doucheschermen etc.

Royal-Curve

  • Gebogen
  • Enkelglas

Royal-Curve TT

  • Gebogen
  • Enkelglas thermisch gehard

Royal-Curve Safe

  • Gebogen
  • Gelamineerd glas van 2 of meer bladen

Royal-Curve Safe TT

  • Gebogen
  • Thermisch gehard
  • Gelamineerd glas van 2 of meer bladen

Royal-Curve IGU

  • Gebogen isolatieglas als een configuratie van verschillende gebogen glasdelen, met een afstandhouder tussen de bladen waarbij de gevraagde performance ten aanzien van zon en/of warmte wordt verwerkt in het glas

1.Royal-curve (gebogen enkel glas)

Royal-Curve zijn Gebogen glasplaten van enkel glas en worden volgens het “annealed” vervormingsproces gebogen en spanningsvrij gekoeld, zodat ze aan hoge technische eisen voldoen en tot gelaagd veiligheidsglas of isolatieglas verwerkt kunnen worden.
Voorafgaand aan de buigbewerking kunnen de glasvolumes de juiste bewerkingen krijgen, in een enkel geval is het ook mogelijk om na de buigbewerking nog aanvullende bewerkingen uit te voeren.

Bij deze bewerking is het mogelijk een aantal zachte Low E coatings, anti reflecterende of zonwerende te verwerken, en dus optimaal tot isolatie glas kunnen worden verwerkt.

Royal-Curve toepassingen worden vaak daar gebruikt waar er geen risico tot doorval of letsel is.

2.Royal-curve TT (gebogen en thermisch gehard enkel glas)

Royal-Curve TT zijn Cilindrisch Gebogen, thermisch geharde glaspanelen van enkel/monolitisch glas, en worden verwarmd tot ca,700 graden om vervolgens te worden gebogen en gelijktijdig geforceerd en oscilerend gekoeld te worden waardoor er een druk en trek spanning in het materiaal ontstaat en het veiligheidsglas conform de EN 12150 is geworden, en daarmee ca. 5x maal vergrote buigsterkte en oppervlakte spanning heeft gekregen en geschikt is geworden om mechanish bevestigd te worden, maar ook verder verwerkt kan worden tot Royal-Curve Safe TT

Bij deze bewerking is het zij het in mindere mate, mogelijk een aantal harde low E, anti reflecterende of zonwerende coatings te verwerken, en dus zowel als enkel /monolitisch als ook optimaal tot isolatie glas kunnen worden verwerkt.

Royal-Curve toepassingen worden vaak daar gebruikt waar er mechanisch wordt bevestigd en/of risico op letsel is.

3.Royal-Curve Safe (gebogen gelaagd glas)

Royal-Curve Safe zijn minimaal 2 Gebogen glasplaten van enkel glas die volgens het “annealed” vervormingsproces gebogen en spanningsvrij gekoeld worden, zodat ze aan hoge technische eisen voldoen en tot gelaagd veiligheidsglas of isolatieglas verwerkt kunnen worden. Voorafgaand aan de buigbewerking kunnen de glasvolumes de juiste bewerkingen krijgen,

Bij deze bewerking is het mogelijk een aantal Low E coatings te verwerken, en dus optimaal tot isolatie glas kunnen worden verwerkt.
in enkel geval is het ook mogelijk om na de buigbewerking nog aanvullende bewerkingen uit te voeren.

Royal-Curve Safe gebogen toepassingen worden vaak daar gebruikt waar er risico op doorval of letsel is.

4.Royal-Curve Safe TT (Gebogen thermisch gehard en gelaagd glas)

Royal-Curve Safe TT zijn minimaal 2 Cilindrisch Gebogen, thermisch geharde glaspanelen van enkel/monolitisch glas, die worden verwarmd tot ca,700 graden om vervolgens te worden gebogen en gelijktijdig geforceerd en oscilerend gekoeld te worden waardoor er een druk en trek spanning in het materiaal ontstaat en het veiligheidsglas conform de EN 12150 is geworden, en daarmee ca. 5x maal vergrote buigsterkte en oppervlakte spanning heeft gekregen en geschikt is geworden om mechanish bevestigd te worden, maar ook verder verwerkt kan worden tot isolatie glas.

Bij deze bewerking is het zij het in mindere mate, mogelijk een aantal harde low E, anti reflecterende of zonwerende coatings te verwerken, en dus tot isolatie glas verder verwerkt kunnen worden verwerkt.

Royal-Curve Safe TT toepassingen worden vaak daar gebruikt waar er hoge mechanisch sterkte of oppervakte spanning wordt gevraagd en er risico op doorval of letsel is.

5.Royal-Curve IGU (gebogen isolatie glas in alle mogelijke configuraties)

Royal-Curve IGU is een configuratie van verschillende gebogen glasbladen, zowel enkel of gelamineerd, en met of zonder coatings , die ten einde als resultaat de wensen van de opdracht gever dienen te vervullen, dit kan zowel de LTA en ZTA waarde zijn maar ok de mate van zonwerend – inbraak werend –geluidswerend of zelfs kogelwerend zijn.

Royal-Curve IGU heeft altijd een “zwarte warm edge spacer” die de afstand bewaart tussen het binnen en buitenblad, en wordt gevuld met een edel gas. Afhangkelijk van de gewenste isolatie waarde zijn hier verschillende keuze mogelijk.

Royal-Curve IGU wordt nagenoeg altijd ingezet bij een binnen / buiten toepassing waar de klimaat invloeden gereguleerd dienen te worden.

Glas buigen

Bij een hoge temperatuur is het glas zeer flexibel. Met speciale mallen en de juiste know how kunnen alle mogelijke vormen worden gerealiseerd.

Technische tekening glas buigen

Radius: Straal of halve diameter van het gewenste cirkelsegment

Koorde: Breedte van het glasplaneel, gemeten in rechte lijn van glasrand van de gebogen zijde

Pijl: Diepte van de gebogen vorm, gemeten vanaf de koorde-lijn tot de hoogste zijde van de gebogen zijde

Ontwikkelde breedte: Uitgeslagen maatvoering dus de breedte van het glas gemeten over de gebogen zijde

Buighoek: Deel van het volledige cirkel in decimale graden welke gevormd wordt door het gebogen model

Hoogte: De hoogte van een gebogen glaspaneel is altijd de maat gemeten over de niet gebogen zijde

In het algemeen worden alle beschreven maten vastgesteld aan de buitenbochtzijde van het gebogen model (in principe de grootste maat).

Translate »