Exterieur

Door de meer verfijnde bouwtechnieken is glas een steeds grotere rol gaan spelen in het exterieur. Glas voor isolatie, veiligheid, beschutting of puur voor de architectuur. Voornamelijk vanuit de behoefte om lichtinval en een ruimtelijk gevoel te creëren wordt glas veelal toegepast in het exterieur.

Glazen gevels

Glazen gevels hebben ten eerste het doel om de binnenzijde van een bouwwerk van de buitenzijde te scheiden. De traditionele gevel wordt ook wel passieve gevel genoemd wanneer er weinig moderne middelen zijn toegevoegd. Actieve gevels daarentegen kunnen nog een hoop meer bieden.

Glazen windschermen

Windschermen kunnen overal worden toegepast, in zowel private als ook publieke omgevingen, en in de tuin aan de grond of op een wolkenkrabber op enkele honderden meters hoogte.

Glazen balustrades

Glazen balustrades zijn erg gewild en worden in toenemende mate zowel binnen als buiten toegepast. Denk hierbij aan galerijen, trappen, maar ook flatgebouwen (balkons e.d.) of infrastructurele verbindingen. Het voornaamste doel van een glazen balustrade is veiligheid, de glazen afbakening zorgt ervoor dat er niemand naar beneden kan vallen. Het is erg belangrijk om u bij u keuze te laten adviseren omdat de keuze  van de glas configuratie sterk van invloed is op duurzaamheid en veiligheid.

Abri’s

Abri’s zijn overal te vinden en zullen niet snel van het straatbeeld verdwijnen. Sterker nog, de abri van de toekomst wordt functioneler en beter bestand tegen vandalisme. Abri’s zijn dan ook niet meer te bedenken zonder veiligheidsglas. Nissink Business Glass levert dit hufter-proof glas op maat en biedt de keuze aan alle genormeerde soorten veiligheidsglas.

Glazen liften voor het exterieur

In het segment liften is levertijd en prijs van doorslaggevend belang. Hier heeft NBG op geanticipeerd door het interne productie systeem zo in te richten dat aan deze belangrijkste criteria positief invulling kan worden gegeven.

Eigen creaties / design

Als u glastoepassingen heeft die niet standaard binnen een categorie te vangen zijn, zijn wij in staat om deze voor u te realiseren.

Translate »