Isolatieglas

Wat is isolatieglas?

Isolatieglas is een meervoudige samenstelling van glasbladen met een afgesloten ruimte tussen de bladen die gevuld wordt met een edel gas. Op basis van wensen qua comfort en veiligheid kan hieruit een configuratie worden gemaakt om dit te realiseren. Denk daarbij aan inbraak, zonwering of een isolatiewaarde.

Vlak of gebogen

Isolerende beglazing is ook in een gebogen variant te verkrijgen. Belangrijk hier is de wens van Veiligheid & Performance, afgezet tegen het bouwbesluit zodat de isolatiewaarde maar ook veiligheid is verwerkt in de ruit.

Geometrie bij gebogen isolatieglas

Bij gebogen glas is geometrie erg belangrijk om uiteindelijk de juiste pasvorm te krijgen. Nissink Business Glass kan de pasvorm voor u 3D inmeten en uitwerken. Mocht dit op basis van tekening worden gevraagd dan is de juiste autocad file vereist als er tot aanbesteding wordt overgegaan.

Isolatieglas is te onderscheiden in een tweetal types

Dubbelglas
Hier bestaat de ruit uit een buitenblad en een binnenblad

Triple isolatieglas
Hier bestaat de ruit uit een buitenblad en middenblad en een binnenblad. Hier moet sterk rekening gehouden worden met het risico op een thermische breuk. Bij het maken van een configuratie adviseren wij u graag.

In uitzonderlijke gevallen kan een glasvolume uit meer dan twee spouwkamers worden opgebouwd. Dit is altijd op advies.

Zie ook: vacuümglas

De additionele toepassingen van isolatieglas

Het is mogelijk om vanuit een basis een “upgrade” toe te voegen waardoor de veiligheid of de performance  van het glas aangepast kunnen worden. Lees meer over de additionele toepassingen op de pagina Veiligheid & Performance.

FAQ

Wat is interferentie?
Interferentie is een natuurkundig verschijnsel waarbij onder bepaalde hoeken petroleum achtige vlekken, banden of patronen zichtbaar kunnen worden. De vier glasoppervlakken van het isolerend dubbelglas rafelen op ingewikkelde wijze het daglicht uiteen in de bekende kleuren van de regenboog. Dit kleurige verschijnsel heeft niets te maken met glasfouten of een vettige aanslag. Door tegen het glas te drukken zal het patroon zich verplaatsen. Echte vlekken doen dit uiteraard niet. Interferentie kan worden waargenomen zowel in reflectie als in doorzicht. De kans op interferentie is gering indien gekozen wordt voor isolerende eenheden samengesteld uit ruiten met elk een andere dikte.

Randverbinding
De norm voor het plaatsen van een standaard igu is plaatsing met een ventilerende spouw. Bij deze wijze van plaatsen is nagenoeg alle daarvoor geëigende afwerkingen van de secondary seal voldoende.

Is de plaatsing of montage afwijkend? Bijvoorbeeld door een vol en zatte montage en bij een structurele verlijming is het belangrijk dat hier de juiste secondary seal wordt toegepast. Vraag ons verkoop team om het juiste advies.