Oppervlakte bewerkingen

Royal-Repair and protect

By 12/03/2024 maart 25th, 2024 No Comments

Royal-Repair and protect

Door dagelijks gebruik of de tijdsgeest verouderd ook glas. In een zoutwater omgeving kan dit sneller als op het land gaan maar in beide gevallen kunnen er krassen, corrosie, erosie of vervuiling zichtbaar worden.

In plaats van vervangen kan het zo zijn dat Nissink Business Glass met het glas Repair and Protect uitkomst kan bieden en daarmee hoge kosten of groot onderhoud vermeden kan worden. Een team van professionals kunnen u hier in adviseren en uitvoeren.

Graffiti

Graffiti is een steeds groter wordende ergernis en afwaardering van kunstwerken. Glazen schermen worden vaak toegepast zodat projecten niet van ongewenste “kunst” kunnen worden voorzien. Speciaal hiervoor is het “Protect” onderdeel van Royal-Repair and protect ontwikkeld. Als tijdens de opdracht kan deze veredeling van de glas panelen wordt aangegeven.

Toepassingsgebied

Op plekken waar glas blootgesteld wordt aan invloeden van industrieën bijv. roet uitstoot, spoorlijnen waar vliegroest herkenbaar is, op zee gaande schepen waar zout aanslag en erosie ontstaat of langs kust gebieden heeft onze Royal-Repair and protect glas veredeling een bijdrage van wezenlijk belang waarbij gebruik en duurzaamheid gemaximeerd wordt.

Krassen

Afhankelijk van de diepte van een kras kan deze worden verwijderd door de polijst behandeling. Indien de kras dieper is dan een lichte oppervlakte beschadiging eerst op schuren en daarna polijsten.

 

Soort Waarneembaar Behandeling Verwacht resultaat
Lichte kras met nagel iets stroefheid polijsten niet zichtbaar
Normale kras met nagel redelijk voelbaar 1 stap schuren en polijsten nagenoeg niet zichtbaar
Diepe kras met nagel goed voelbaar 2 stappen schuren en polijsten zichtbaar met loepeffect

Het is belangrijk om vooraf de bewerkingen van het glas duidelijk te hebben, deze zijn onder te verdelen in 3 categorieën nl:

Behandeling Risico op breuk Impact op de sterkte
Onbewerkt Klein Geen – Buigsterkte neemt toe
Thermisch gehard Zeer klein Geen – Buigsterkte blijft gelijk
Chemisch gehard Klein Geen – Buigsterkte neemt af

Corrosie, erosie of vervuiling

Afhankelijk van de diepte en hechting van Corrosie, erosie of vervuiling kun je met een polijst behandeling volstaan, ook hier geld als het diep in de poriën is binnen gedrongen moet er een schuur en polijst behandeling plaats vinden. Het is raadzaam om na dit proces ook te kiezen voor een RRP  protect behandeling om het gereinigde materiaal weer goed af te sluiten en hydrofoob te maken waardoor hechting van materialen geminimaliseerd wordt, en het weer optimaal functioneert.

Royal-repair and protect glas

Royal-repair and protect glas onderscheid zich van alle coatings die in de markt aanwezig zijn doordat het een glas veredeling is. Op atoom niveau wordt er een duurzame verbinding gelegd en gelijktijdig ontstaat er de hydrofobe oppervlakte laag die geld als de beste op het gebied van glas bescherming.

  1. Onbehandeld glas microscopisch ingezoomd

2. Het proces in werking is en de oppervlakte uitvult en een homogene eenheid vormt

  1. Het proces in afrondende fase en nagenoeg gesloten

4. Het proces is afgerond en volledig gesloten waardoor hechting van vuil en erosie word geminimaliseerd.

Translate »